Onze vrijwilligers

Het Majin Huis in Gent kan rekenen op een gewéldige ploeg van tientallen vrijwilligers. Zij vormen in ons huis een onmisbare pijler. Stuk voor stuk zijn het geëngageerde mensen die voor ons en voor onze bezoekers van goudwaarde zijn. Maak kennis met hen in het overzicht hieronder.

Wil jij ook graag als vrijwilliger bij dit fantastische team komen, mail dan zeker vrijblijvend eens naar info@majinhuis.org of bel ons op 0497 16 15 08. Wil je eerst nog wat meer info, klik dan hier.

Annemie

Begeleidt de activiteit samen wandelen

Bea

Is ambassadeur

Brigitte

Is gastvrouw

“Lotgenotencontact heeft mij zelf veel deugd, steun en troost geschonken. Nu ik beter ben, vind ik het mijn plicht om iets terug te geven aan mensen die nog volop worstelen met de ziekte. Het Majin Huis zuigt mij als het ware naar zich toe. Als ik mijn dagelijkse wandeling doe, maak ik graag een ommetje langs het Sint-Elisabethplein. Zelfs louter het huis voorbij stappen geeft mij al een goed gevoel.”

Brigitte

Is gastvrouw

Carine M.

Begeleidt creatief ateliers

“Ik hoop mensen te laten voelen hoeveel deugd het kan doen om creatief bezig te zijn. Jezelf de ruimte geven om in het moment te zijn en om te genieten van wat je zelf kan maken, ik voel dat aan als een beetje ‘uit de tijd stappen’. Een mooi resultaat is meegenomen, maar het doen zelf is belangrijker: in beweging komen van binnenuit, spelen met verf en kleur. Ik geloof dat het helpt om een zeker evenwicht terug te vinden tijdens of na een moeilijke tijd.”

Carine V.

Carita

Is gastvrouw en ambassadeur – Helpt bezoekers die langskomen voor een pruik

“Er was eens een bezoekster die me zei: ‘Als ik naar Het Majin Huis kom en jij bent er, dan blijf ik altijd ik-weet-niet-hoelang kletsen.’ Dat vond ik een schoon compliment, zeker omdat het kwam van een dame die anders niet zo spraakzaam was.”

Christine

Is gastvrouw

Cindy

Dominique

Els Bis.

Helpt bij administratieve taken

Els Bri.

Helpt bij de boekhouding

Els G.

Is gastvrouw

“Ik ben zelf ook getroffen door kanker en wil graag iets betekenen voor deze fijne ontmoetingsplek. Voor mij is Het Majin Huis een plaats waar je je kan warmen en waar je mensen vindt die je omarmen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Eva

Evy

Is gastvrouw

Ewoud

Biedt administratieve ondersteuning

“Ik zou graag in de biomedische sector aan de slag gaan. Wie weet ga ik dan wel rond kanker werken. Toen ik onlangs voor een studieproject een onderwerp moest kiezen, zette ik op nummer één: huidkanker kunnen detecteren. Als ik later dat soort werk ga doen, zal ik meestal achter een computer zitten. Daarom vind ik het zinvol om eerst eens echt voeling te krijgen met de mensen voor wie ik me graag wil inzetten.”

Ferdi

Helpt bij evenementen

“Op veel plaatsen mogen vrijwilligers enkel wat hulp bieden aan professionals. In Het Majin Huis is het andersom. Het vaste team biedt een professionele omkadering en binnen dat kader verzorgen vooral de vrijwilligers de contacten met de bezoekers. Wat een empowerment! Wat een gelegenheid om als vrijwilliger je engagement ten volle waar te maken.”

Francine

Is gastvrouw en ambassadeur – Begeleidt de sessies samen lezen

“Het enige van betekenis dat wij hier als mens kunnen doen is: iets doen voor elkaar, mekaar een beetje helpen in de mate van het mogelijke. Dat kun je op veel manieren. Ik probeer het onder andere door vrijwilliger te zijn in Het Majin Huis.”

Heidi

Begeleidt creatief ateliers – Is ambassadeur – Helpt bezoekers die langskomen voor een pruik

“Ik probeer in Het Majin Huis er gewoon te zijn voor anderen en misschien een klein verschil te maken. Als bezoekers graag hun hart eens luchten, dan luister ik. Maar ze móéten niet vertellen. Ik laat het zijn wat het is. Als iemand liever in stilte en in gedachten verzonken iets creatiefs wil doen, is dat voor mij ook helemaal oké.”

Helen

Is gastvrouw

Hilde D.B.

Helpt onze info- en bibliotheek op orde te houden

“Toen ik in 1988 zelf kanker had, kwam Majin – een oud-leerlinge van mij – met croissants naar het ziekenhuis. Ik voelde in die periode hoe belangrijk het is om hoopvol te blijven. Voor Het Majin Huis houd ik een map bij van wat er over kanker verschijnt in de pers. Zo blijft het personeel op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kunnen bezoekers lezen hoe anderen met de ziekte omgaan. Dat kan hen inspireren en het gevoel geven dat ze niet alleen zijn.”

Hilde Dep.

Is gastvrouw – Begeleidt de activiteit samen wandelen

“Mijn man heeft kanker gehad. Als koppel ga je dan door een heel intense periode. Ik bedacht toen hoe moeilijk het moet zijn om zoiets op je eentje te doorstaan. Dan kun je het met niemand delen. Zeker die mensen wil ik in Het Majin Huis laten voelen dat er toch iemand is die naar hen wil luisteren.”

Hilde S.

Katrien

Verzorgt workshops ayurvedisch koken

“Ik leerde ayurveda kennen in India. Voor mij voelde het als een geschenk dat ik meekreeg. Toen ik terug thuis was, verdiepte ik me erin. Nu wil ik zelf pareltjes van die kennis doorgeven, ook in Het Majin Huis. Alle mensen die aandacht willen besteden aan hun gezondheid, kunnen baat hebben bij ayurveda.”

Kristien

Is gastvrouw – Begeleidt de activiteiten lichaamswerk en samen wandelen

“Als kanker je treft, bedenk je weleens dat je lichaam je in de steek heeft gelaten. Je lichaam kan dan ook vreemd aanvoelen, alsof het niet meer van jou is. Ik herinner me hoe mijn lichaam vol hitte zat door de chemo. Het deed toen zo’n deugd om eens op mijn blote voeten door het natte gras te lopen. Op dat moment dacht ik: ik ben er nog, ik kan nog voelen. Dat staat ook centraal bij lichaamswerk: contact houden met je lichaam, en dus met jezelf. Ik haalde enorm veel uit lichaamswerk. Dat wil ik graag doorgeven.”

Marc

Begeleidt de gitaarinitiatie

“Ik voel goed welk verschil Het Majin Huis kan maken voor mensen met kanker die alleen zijn, maar evengoed voor zij die een gezin hebben. Vaak zitten ook die mensen een ganse dag alleen, omdat hun partner naar het werk is en de kinderen naar school. Als die mensen dan eens naar Het Majin Huis kunnen komen, staat er ook iets in hun agenda. Dat op zich kan al veel betekenen.”

Maria

Geeft reiki-behandelingen

“Mijn moeder is overleden aan kanker toen ik pas drie was. In Het Majin Huis krijg ik het gevoel dat ik voor anderen kan doen wat ik niet voor mijn moeder heb kunnen doen. Dat maakt me blij. Als ik van Het Majin Huis naar huis fiets, betrap ik mezelf er soms op dat ik aan het neuriën ben.”

Marnix

Is gastheer – Begeleidt de activiteit samen wandelen

“Mij blijft vooral de officiële opening van Het Majin Huis enorm bij. Alles liep die dag op wieltjes, dat was heel fijn. Na afloop mochten alle vrijwilligers blijven om samen nog een broodje te eten. Omdat de opening zo goed verlopen was, hing er tijdens die maaltijd een heel warme sfeer tussen ons, ik voelde dat aan mijn hart. Voor mij was het alsof ik met familie samenzat.”

Martin

Is ambassadeur – Begeleidt de activiteit samen wandelen

Martine

Is gastvrouw en ambassadeur – Houdt onze infotheek in orde – Helpt bezoekers die langskomen voor een pruik

“Wanneer ik in de ontvangstruimte zit, hoor ik soms een fijne, ingetogen lach bij bezoekers die de tai-chiles volgen. Dat ontroert me keer op keer. Dan denk en voel ik: we bereiken ons doel, we zetten mensen terug in hun kracht. Ook de verbondenheid die ik zie ontstaan tussen de lotgenoten, raakt me. Als vrijwilliger word je daar een stukje deelgenoot van.”

Nelly

Biedt administratieve ondersteuning

Patrick

Is gastheer – Begeleidt koffiemomenten en praatcafés

“Pakkend voor mij was een praatcafé waar een dame vertelde hoe ze tijdens haar ziekte geen steun vond bij haar partner. Integendeel: hij gaf opmerkingen waardoor ze dubbel gekwetst raakte. Ik vond het ongelooflijk sterk dat ze dat zo open in de groep vertelde. Achteraf was ze blij dat ze haar verhaal eens had kunnen doen bij een kop koffie. Dat drijft mij: een luisterend oor bieden. “

Philippe

Gidst wandelingen

Regina

Is gastvrouw

“Mij hebben de eerstesteenlegging en de opening van Het Majin Huis heel erg geraakt, omdat ik het enorm ambitieus vind om zoiets op te starten. Het getuigt van veel moed. Je moet maar durven. We woonden die gebeurtenissen bij met een hele groep vrijwilligers. Ook dat greep mij aan: zoveel gelijkgestemden, die allen dezelfde drang voelen om mensen met kanker wat te ondersteunen. Ik vond en vind dat heel bijzonder.”

Rie

Is gastvrouw

Rietje

Begeleidt creatief ateliers – Ambassadeur – Helpt bezoekers die langskomen voor een pruik

“Op een dag kwam een bezoekster langs voor een pruik. Er hing een tristesse over haar. Samen met een andere vrijwilliger hielp ik die mevrouw. Ze had er altijd van gedroomd om eens een kort, grijs kapsel te hebben. We vonden er zo een. Die mevrouw was daar zo gelukkig mee. Supermooi om te zien. Ze ging terug naar buiten met een smile tot achter haar oren.”

Riet

Is gastvrouw

Rita

Is gastvrouw

Ronald

Zorgt voor website-ondersteuning

Saar

Biedt gelaatsverzorging aan

“Ik volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste, maar kon daar door omstandigheden niet mijn beroep van maken. Dat vond ik jammer. Onlangs besloot ik mijn vrije tijd nuttig te besteden. Ik zocht uit of ik als schoonheidsspecialiste ergens vrijwillig aan de slag kon. Toen las ik over dit geweldige initiatief. Ik twijfelde geen seconde. In 2012 ben ik ook getroffen door kanker en had ik zelf veel kunnen hebben aan een plaats zoals deze. Maar toen bestond zoiets nog niet.”

Sylvia

Is gastvrouw

“Mijn mama heeft kanker gehad. Zij kreeg in die periode weinig steun. Daardoor voelde ik direct een klik toen ik dit initiatief zag. Ik wilde er graag deel van uitmaken. Heel tof is dat er in Het Majin Huis geen formele sfeer hangt. Bezoekers kunnen er gewoon binnenwaaien voor een koffietje en een babbel. Dat gemoedelijke past bij mij. Spontane momenten zijn vaak de mooiste.”

Thérèse

Begeleidt de sessies herstellende yoga

“Soms zie ik bezoekers de yogaruimte binnenkomen met een donker gemoed en merk ik dat ze na de les buitengaan met een meer open blik, soms zelfs met een lach. Daarvoor doe ik het. En de mensen zijn zo dankbaar. Het geeft voldoening dat ik voor hen iets kan betekenen.”

Tine

Is gastvrouw – Begeleidt creatief ateliers en koffiemomenten en praatcafé’s

“Op het eerste verdiep was ik met een bezoekster zeepjes aan het vilten. Op een zeker moment moest ze kleuren kiezen om mee te werken. Ze keek door het raam, naar het groendak waar we naast zaten. De plantjes op dat dak zagen er net prachtig roze, rood en purper uit. Ze koos die kleuren. Dat trof mij, want zo besefte ik plots dat die mevrouw volledig in het nu zat, niet bij haar ziekte, niet bij de zwaarte.”

Tineke

Is gastvrouw

Valérie

Verzorgt administratieve taken

“Een kankerverhaal stopt meestal niet aan het einde van de behandeling in het ziekenhuis. Zelf bleef ik met veel uitdagingen en vragen zitten. De zoektocht naar antwoorden en steun vraagt op dat moment veel energie die je vaak niet hebt. Je kan je dan snel in de steek gelaten voelen. In die situatie kan het Majin Huis zeker een verschil maken. Daar wil ik graag aan meehelpen.”

Veronique C.

Biedt psychosociale begeleiding en loopbaanbegeleiding

“Bezoekers zeggen me dat ze in Het Majin Huis begrepen worden met weinig woorden. Ze voelen dat er veel ervaring rond kanker aanwezig is en dat er vanuit verschillende invalshoeken aandacht besteed wordt aan zowel de problemen als de kansen die de ziekte meebrengt. Voor velen is het ook belangrijk dat ze in Het Majin Huis steun vinden zonder dat het hen financieel in een lastige situatie brengt.”

Véronique D.G.

Geeft zorgmassages

“Mij spreekt de huiselijke, warme sfeer in Het Majin Huis aan. Die creëert een energie waarvan je op zich al een stuk gaat helen. Ook schoon is dat de medewerkers er enerzijds met hun taken bezig zijn en zich anderzijds tussen de bezoekers begeven. Elk van hen wil graag mens tussen de mensen zijn. Dat getuigt van een bescheidenheid die mij erg aantrekt.”

Yamuna

Wil jij ook graag als vrijwilliger bij dit fantastische team komen, mail dan zeker vrijblijvend eens naar info@majinhuis.org of bel ons op 0497 16 15 08. Wil je eerst nog wat meer info, klik dan hier.