Onze vrijwilligers

Het Majin Huis in Gent kan rekenen op een gewéldige ploeg van tientallen vrijwilligers. Zij vormen in ons huis een onmisbare pijler. Stuk voor stuk zijn het geëngageerde mensen die voor ons en voor onze bezoekers van goudwaarde zijn. Maak kennis met hen in het overzicht hieronder.

Wil jij ook graag als vrijwilliger bij dit fantastische team komen, mail dan zeker vrijblijvend eens naar info@majinhuis.org of bel ons op 0497 16 15 08. Wil je eerst nog wat meer info, klik dan hier.

Annemie

Begeleidt wandelingen voor bezoekers

Bea

Is ambassadeur

Brigitte

Is gastvrouw

“Lotgenotencontact heeft mij zelf veel deugd, steun en troost geschonken. Nu ik beter ben, vind ik het mijn plicht om iets terug te geven aan mensen die nog volop worstelen met de ziekte. Het Majin Huis zuigt mij als het ware naar zich toe. Als ik mijn dagelijkse wandeling doe, maak ik graag een ommetje langs het Sint-Elisabethplein. Zelfs louter het huis voorbij stappen geeft mij al een goed gevoel.”

Carine

Begeleidt creatief ateliers

“Ik hoop mensen te laten voelen hoeveel deugd het kan doen om creatief bezig te zijn. Jezelf de ruimte geven om in het moment te zijn en om te genieten van wat je zelf kan maken, ik voel dat aan als een beetje ‘uit de tijd stappen’. Een mooi resultaat is meegenomen, maar het doen zelf is belangrijker: in beweging komen van binnenuit, spelen met verf en kleur. Ik geloof dat het helpt om een zeker evenwicht terug te vinden tijdens of na een moeilijke tijd.”

Carine

Geeft zorgmassages

Carita

Is gastvrouw en ambassadeur

“Er was eens een bezoekster die me zei: ‘Als ik naar Het Majin Huis kom en jij bent er, dan blijf ik altijd ik-weet-niet-hoelang kletsen.’ Dat vond ik een schoon compliment, zeker omdat het kwam van een dame die anders niet zo spraakzaam was.”

Christine

Is gastvrouw

Cindy

Geeft zorgmassages

Dominique

Geeft zorgmassages

Els Bis.

Helpt bij administratieve taken

Els Bri.

Helpt bij de boekhouding

Els G.

Is gastvrouw

“Ik ben zelf ook getroffen door kanker en wil graag iets betekenen voor deze fijne ontmoetingsplek. Voor mij is Het Majin Huis een plaats waar je je kan warmen en waar je mensen vindt die je omarmen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Eva

Geeft zorgmassages

Ferdi

Helpt bij evenementen

Francine

Is gastvrouw en ambassadeur – Begeleidt de sessies ‘Samen Lezen’

Heidi

Begeleidt creatief ateliers – Is ambassadeur

Helen

Is gastvrouw

Hilde D.B.

Helpt onze info- en bibliotheek op orde te houden

Hilde Dep.

Is gastvrouw – Begeleidt wandelingen voor bezoeker

“Mijn man heeft kanker gehad. Als koppel ga je dan door een heel intense periode. Ik bedacht toen hoe moeilijk het moet zijn om zoiets op je eentje te doorstaan. Dan kun je het met niemand delen. Zeker die mensen wil ik in Het Majin Huis laten voelen dat er toch iemand is die naar hen wil luisteren.”

Hilde S.

Geeft fasciabehandelingen en sensoriële beweging

Marc

Begeleidt de gitaarinitiatie

Katrien

Verzorgt kookworkshops

Maria

Begeleidt reiki-sessies

Marnix

Is gastheer – Begeleidt wandelingen voor bezoekers

“Mij blijft vooral de officiële opening van Het Majin Huis enorm bij. Alles liep die dag op wieltjes, dat was heel fijn. Na afloop mochten alle vrijwilligers blijven om samen nog een broodje te eten. Omdat de opening zo goed verlopen was, hing er tijdens die maaltijd een heel warme sfeer tussen ons, ik voelde dat aan mijn hart. Voor mij was het alsof ik met familie samenzat.”

Martin

Is ambassadeur – Begeleidt wandelingen voor bezoekers

Martine

Is gastvrouw en ambassadeur – Houdt onze infotheek netjes in orde

Patrick

Is gastheer – Begeleidt koffiemomenten en praatcafé

“Pakkend voor mij was een praatcafé waar een dame vertelde hoe ze tijdens haar ziekte geen steun vond bij haar partner. Integendeel: hij gaf opmerkingen waardoor ze dubbel gekwetst raakte. Ik vond het ongelooflijk sterk dat ze dat zo open in de groep vertelde. Achteraf was ze blij dat ze haar verhaal eens had kunnen doen bij een kop koffie. Dat drijft mij: een luisterend oor bieden. “

Philippe

Gidst wandelingen

Regina

Is gastvrouw

“Mij hebben de eerstesteenlegging en de opening van Het Majin Huis heel erg geraakt, omdat ik het enorm ambitieus vind om zoiets op te starten. Het getuigt van veel moed. Je moet maar durven. We woonden die gebeurtenissen bij met een hele groep vrijwilligers. Ook dat greep mij aan: zo veel gelijkgestemden, die allen dezelfde drang voelen om het lijden van mensen met kanker wat te verlichten. Ik vond en vind dat heel bijzonder.”

Rie

Is gastvrouw

Rietje

Begeleidt creatief ateliers

Riet

Is gastvrouw

Rita

Is gastvrouw

Ronald

Zorgt voor website-ondersteuning

Sylvia

Is gastvrouw

Thérèse

Begeleidt de yogasessies

“Soms zie ik bezoekers de yogaruimte binnenkomen met een donker gemoed en merk ik dat ze na de les buitengaan met een meer open blik, soms zelfs met een lach. Daarvoor doe ik het. En de mensen zijn zo dankbaar. Het geeft voldoening dat ik voor hen iets kan betekenen.”

Tine

Is gastvrouw – Begeleidt creatief ateliers, koffiemomenten en praatcafé’s

“Op het eerste verdiep was ik met een bezoekster zeepjes aan het vilten. Op een zeker moment moest ze kleuren kiezen om mee te werken. Ze keek door het raam, naar het groendak waar we naast zaten. De plantjes op dat dak zagen er net prachtig roze, rood en purper uit. Ze koos die kleuren. Dat trof mij, want zo besefte ik plots dat die mevrouw volledig in het nu zat, niet bij haar ziekte, niet bij de zwaarte.”

Tineke

Is gastvrouw

Valérie

Verzorgt administratieve taken

Veronique C.

Biedt persoonlijke begeleiding en loopbaanbegeleiding

Véronique D.G.

Geeft zorgmassages

Yamuna

Geeft zorgmassages

Wil jij ook graag als vrijwilliger bij dit fantastische team komen, mail dan zeker vrijblijvend eens naar info@majinhuis.org of bel ons op 0497 16 15 08. Wil je eerst nog wat meer info, klik dan hier.