Zorgmassage

Zorgmassage is een uiterst zachte vorm van massage. Het helpt je het ziek zijn even los te laten en het contact en het vertrouwen in je lichaam te versterken. Zorgmassage heeft een positieve invloed op je levenskwaliteit. Zo werkt het stress- en angstverlagend en kan het helpen bij slapeloosheid.

Toestemming van je behandelend arts is noodzakelijk wanneer je nog in behandeling bent.

Alle zorgmassages in Het Majin Huis worden gegeven door specifiek daarvoor opgeleide mensen.

Eén zorgmassage kost € 10.

We streven ernaar om zoveel mogelijk geïnteresseerde bezoekers aan de beurt te laten komen. Daarom kan elke bezoeker inschrijven voor maximum 6 zorgmassages per kalenderjaar (van 1 jan. t.e.m. 31 dec.), met een frequentie van maximum 1 per maand.

In onze kalender vind je terug wanneer we zorgmassage aanbieden en kun je ook meteen een plekje reserveren. Dat kan ook via info@majinhuis.org of 0479 16 15 08.

(lees verder onder de foto’s)

Een pionier op het vlak van zorgmassages is de Amerikaanse Gayle MacDonald. Zij schreef het boek Medicine hands: Massage Therapy for People with Cancer. “Ons doel is om mensen met kanker door middel van massage te ondersteunen en te voeden”, zegt MacDonald.

“Deze mensen zijn uitgeput door de ziekte en de behandeling die ze krijgen. Wij helpen hen om hun energieniveau te verhogen, de pijn te verminderen en hen een beter gevoel over zichzelf te geven. Dit doe je met een zachte, langzame massage die je volledig afstemt op de behandeling die mensen op dat moment ondergaan en op hun lichamelijke en geestelijke conditie.”

MacDonald wijst erop dat bij zorgmassages vrijwel iedere techniek kan toegepast worden die ook bij gezonde mensen wordt gebruikt. “Maar je past de intensiteit aan. Ik zeg het altijd zo: de gereedschapskist is dezelfde als bij gewone massages, maar er zit een set kleinere hamers en schroevendraaiers in. Je moet heel goed weten wanneer je welk formaat gebruikt. Voorafgaand aan iedere massage maak je daarom de balans op van wat iemand aankan, maar ook wat iemand wil.”