Contact

Majin huis

icon location
St-Elisabethplein 7,9000 Gent

icon phone
0479 16 15 08

Vzw Het Majin Huis
ONr: 0696.745.258
RPR Gent

icon time
maandag
13u-17u
dinsdag
13u-17u
woensdag
13u-17u
donderdag
13u-17u
vrijdag
13u-17u

LOCATIE

BEREIKBAARHEID VIA HET OPENBAAR VERVOER

  • Tramlijn 1 Flanders Expo – Evergem

De halte Burgstraat bevindt zich op 1 minuut stappen van Het Majin Huis (zie kaartje hieronder).

Deze tram kun je ook nemen vanaf de 3 Park-and-Rides: The Loop/Expo, Maaltebruggepark en Neptunus. Daar kun je je wagen gratis parkeren.

  • Tramlijn 4 UZ – Ledeberg

Als je afstapt aan halte Brugsepoort, kunt je door het Begijnhof stappen en ben je op 5 minuutjes aan Het Majin Huis (zie kaartje hieronder).

Deze tram kun je ook nemen vanaf het UZ Gent. Van daar duurt de tramrit tot de halte Brugsepoort zo’n 20 minuten.

  • Buslijnen 3, 17, 18, 38 of 39

Als je afstapt aan halte Brugsepoort, bereik je Het Majin Huis na 5 minuten wandelen (zie kaartje hieronder).

Bussen 17 en 18 kun je ook nemen vanaf de Park-And-Ride Oostakker. Daar kun je gratis parkeren.

Bussen 3 kun je ook nemen vanaf de Park-And-Ride Bourgoyen. Daar kun je gratis parkeren.

BEREIKBAARHEID MET DE AUTO

  • Parking Watt – Indigo

Door wegenwerken aan de Contributiebrug is het veruit het makkelijkste om te parkeren in de ondergrondse betaalparking Watt – Indigo: zie het plannetje hieronder. Het adres van deze parking is: Nieuwewandeling 64, 9000 Gent. Om aan deze parking te geraken moet je aan het begin van de Nieuwewandeling enkele borden voorbijrijden die waarschuwen voor de werken. De parking is wel nog bereikbaar. Van bij de parking Watt is het nog tien minuutjes stappen tot Het Majin Huis: zie de paarse pijlen op het kaartje hieronder. Wandel op de Nieuwewandeling richting de werken. Daar kun je te voet makkelijk voorbij. Als je over het water hebt overgestoken, neem je de derde straat rechts, de Edmond Boonenstraat. Als je dan altijd rechtdoor wandelt, kom je langs de Begijnhofdries op het Sint-Elisabethplein en zie je de oranje-rode kraan die vlak voor onze deur staat.  

  • Parking Karmelieten

Wil je nog dichter bij Het Majin Huis parkeren, dan kan dat op Parking Karmelieten. Het adres daarvan is: Burgstraat 46. Door het circulatieplan, de vele eenrichtingsstraten en de werken aan de Contributiebrug is het wel belangrijk om langs de juiste kant naar Het Majin Huis toe te rijden. Normaal gezien rijd je langs de Nieuwewandeling, maar die is door de werken aan de Contributiebrug nu afgesloten ter hoogte van de Coupure. Op het kaartje hieronder vind je de alternatieve route, die ook aangeduid staat met oranje pijlen waarop staat ‘Nieuwewandeling – Coupure’. 

Als je van de E40 (afrit Sint-Denijs-Westrem) komt, rijd je nu best langs de Rooigemlaan, de Gasmeterlaan en de Blaisantvest. Mensen die van Gent-Dampoort komen, kunnen ook naar Blaisantvest rijden. Van daar kun je via de Opgeëistenlaan naar de Begijnhoflaan. Daar kun je dan de Hoogstraat inslaan en vervolgens links de Peperstraat nemen. Als je uit de Peperstraat komt, kun je rechtsaf de Burgstraat inslaan en vind je Parking Karmelieten na zo’n 150 meter op de linkerkant. Van daar kun je te voet naar Het Majin Huis wandelen (langs de Burgstraat of binnendoor via de Koolsteeg). Dat is maar een paar minuten stappen. Vlak voor onze deur staat een heel grote oranje-rode kraan, een makkelijk herkenningspunt. Er zijn twee parkeerplaatsen voor minder mobiele personen in de buurt: één in de Burgstraat en één tussen de Burgstraat en het Sint-Elisabethplein. Met je mindervalidenkaart mag je in Gent ook andere plaatsen in de straat gratis parkeren. Klik hier voor meer info daarover.