Contact

Majin huis

icon location
St-Elisabethplein 7,9000 Gent

Vzw Het Majin Huis
ONr: 0696.745.258
RPR Gent

icon time
maandag
13u-17u
dinsdag
13u-17u
woensdag
13u-17u
donderdag
13u-17u
vrijdag
13u-17u

LOCATIE

BEREIKBAARHEID VIA HET OPENBAAR VERVOER

  • Tramlijn 1 Flanders Expo – Evergem/Wondelgem

De halte Burgstraat bevindt zich op 1 minuut stappen van Het Majin Huis (zie kaartje hieronder).

Deze tram kun je ook nemen vanaf de 3 Park-and-Rides: The Loop/Expo, Maaltebruggepark en Neptunus. Daar kun je je wagen gratis parkeren.

  • Tramlijn 4 UZ – Ledeberg

Als je afstapt aan halte Brugsepoort, kun je door het Begijnhof stappen en ben je op 5 minuutjes aan Het Majin Huis (zie kaartje hieronder).

  • Buslijnen 3, 17, 18, 38 of 39

Als je afstapt aan halte Brugsepoort, bereik je Het Majin Huis na 5 minuten wandelen (zie kaartje hieronder).

Bussen 17 en 18 kun je ook nemen vanaf de Park-And-Ride Oostakker. Daar kun je gratis parkeren.

Bussen 3 kun je ook nemen vanaf de Park-And-Ride Bourgoyen. Daar kun je gratis parkeren.

BEREIKBAARHEID MET DE AUTO

Wil je met de auto dicht bij Het Majin Huis parkeren, dan kan dat op de parking van de Karmelieten (Het Rustpunt). De parking ligt vlak voor de kerk. Het adres is: Burgstraat 46.  Door het circulatieplan en de vele eenrichtingsstraten is het wel belangrijk om langs de juiste kant naar Het Majin Huis toe te rijden. Je kunt niet vertrouwen op een gps die niet recent werd geüpdatet. Hou er ook rekening mee dat Het Majin Huis en deze parking binnen een lage-emissiezone liggen. 

De makkelijkste route naar de parking ‘Het Rustpunt’ gaat langs de Nieuwewandeling. Wanneer je op de Nieuwewandeling over het water bent, neem je de tweede straat rechts, de Hoogstraat. Vervolgens ga je de tweede straat aan je linkerkant in, de Peperstraat. Op het eind van de Peperstraat kun je rechtsaf de Burgstraat in en vind je Parking Karmelieten na zo’n 150 meter op de linkerkant.

Er zijn twee parkeerplaatsen voor minder mobiele personen in de buurt: één in de Burgstraat en één tussen de Burgstraat en het Sint-Elisabethplein. Met je mindervalidenkaart mag je in Gent ook andere plaatsen in de straat gratis parkeren. Klik hier voor meer info daarover.