Contact

Majin huis

icon location
St-Elisabethplein 7,9000 Gent

Vzw Het Majin Huis
ONr: 0696.745.258
RPR Gent

icon time
maandag
13u-17u
dinsdag
13u-17u
woensdag
13u-17u
donderdag
13u-17u
vrijdag
13u-17u

LOCATIE

BEREIKBAARHEID MET DE TRAM

  • Via tram T2 (Evergem – Melle Leeuw)

De halte Sint-Elisabethplein bevindt zich op 1 minuut stappen van Het Majin Huis.

Deze tram rijdt niet via Gent-Sint-Pieters.

Je kunt tram T2 wel nemen aan Park-And-Rides waar je je wagen gratis kan parkeren. Voor T2 zijn dat: Wondelgem Industrieweg, Neptunus en Arsenaal (Gent Schooldreef).

  • Via tram T1 (Flanders Expo – Stelplaats Gentbrugge) of T3 (Zwijnaarde – Moscou)

Deze trams kun je nemen aan Gent-Sint-Pieters. De dichtsbijzijnde halte op deze lijnen is: Oude Houtlei. Van daar kun je te voet naar Het Majin Huis komen via de Oude Houtlei, Ramen, de Burgstraat en het Sint-Elisabethplein. Dit is ongeveer 10 minuten stappen.

Is dat voor jou te lang stappen, dan kun je ook aan de halte Zuid overstappen op tram T2. Die stopt dichter bij Het Majin Huis. (zie hierboven)

Je kunt deze trams ook nemen aan Park-And-Rides waar je je wagen gratis kan parkeren. Voor T1 zijn dat: The Loop/Flanders Expo, Maaltebruggepark en Moscou. Voor T3 zijn dat Hekers (Zwijnaarde) en Moscou.

BEREIKBAARHEID MET DE BUS

  • Via pendelbus P4

Deze pendelbus rijdt heel regelmatig. Deze bus kun je aan Gent-Sint-Pieters nemen op perron 6.

Als je afstapt aan halte Poel, is het nog vijf minuten stappen naar Het Majin Huis (via Ramen, de Burgstraat en het Sint-Elisabethplein).

  • Via de bussen 10, 11, 12a & 12b

Als je afstapt aan halte Brugsepoort, is het nog vijf minuten stappen naar Het Majin Huis (via de Edmond Boonenstraat, de Begijnhofdries en het Sint-Elisabethplein).

Deze bussen kun je nemen vanaf Park-And-Rides waar je gratis kunt parkeren. Voor lijn 10 is dat: Mariakerke Post. Bus 11 kun je vanaf 22 januari 2024 nemen vanaf de P+R Blaarmeersen. De bussen 12a en 12b kun je nemen vanaf de P+R Oostakker.

BEREIKBAARHEID MET DE AUTO

Wil je met de auto dicht bij Het Majin Huis parkeren, dan kan dat op de parking van de Karmelieten (Het Rustpunt). De parking ligt vlak voor de kerk. Het adres is: Burgstraat 46.  Door het circulatieplan en de vele eenrichtingsstraten is het wel belangrijk om langs de juiste kant naar Het Majin Huis toe te rijden. Je kunt niet vertrouwen op een gps die niet recent werd geüpdatet. Hou er ook rekening mee dat Het Majin Huis en deze parking binnen een lage-emissiezone liggen. 

De makkelijkste route naar de parking ‘Het Rustpunt’ gaat langs de Nieuwewandeling. Wanneer je op de Nieuwewandeling over het water bent, neem je de tweede straat rechts, de Hoogstraat. Vervolgens ga je de tweede straat aan je linkerkant in, de Peperstraat. Op het eind van de Peperstraat kun je rechtsaf de Burgstraat in en vind je Parking Karmelieten na zo’n 150 meter op de linkerkant.

Er zijn twee parkeerplaatsen voor minder mobiele personen in de buurt: één in de Burgstraat en één tussen de Burgstraat en het Sint-Elisabethplein. Met je mindervalidenkaart mag je in Gent ook andere plaatsen in de straat gratis parkeren. Klik hier voor meer info daarover.