Ons huis

Ben je benieuwd hoe het Majin Huis eruitziet? Op deze pagina laten we je graag eens binnenkijken.

Onze onthaalruimte

In de onthaalruimte ontvangen onze gastvrouwen en gastheren van Het Majin Huis de bezoekers. Bij een koffie of een thee kunnen ze samen een babbeltje slaan. Hier kunnen ook lotgenoten en naasten onderling een praatje maken. Er liggen allerlei nuttige folders. Bezoekers kunnen elke werkdag van 13u tot 17u in deze onthaalruimte terecht zonder dat ze vooraf een afspraak hoeven te maken.

Onze gespreksruimte

Wanneer bezoekers langskomen en graag een persoonlijk gesprek willen voeren met onze gastvrouw of gastheer, kunnen ze terecht in onze gespreksruimte op het gelijkvloers. Dit is een aparte kamer die privacy biedt.

Onze grote zaal

Op het gelijkvloers is er een grote zaal waarin de sessies herstellende yoga en de tai chi plaatsvinden. Daarnaast is deze ruimte ideaal voor onze infomomenten en voor de koffiemomenten en praatcafés van Kom Op Tegen Kanker.

“Voor mij is het belangrijk dat Het Majin Huis zo mooi en stijlvol is. Mensen met kanker worden er niet weggestopt in een donker achterafzaaltje, ze worden verwend met een prachtig decor en leuke hoekjes. Zo voel je je gerespecteerd.” – bezoeker Colette

Onze keuken

Op de eerste verdieping is er onze keuken. Hier vinden de workshops ayurvedisch koken plaats. Deze keuken biedt ook de gelegenheid om na de sessies herstellende yoga aan de deelnemers een gezamenlijke soepmaaltijd aan te bieden.

Onze massageruimte

In de massageruimte genieten onze bezoekers terwijl ze een zorgmassage krijgen van een van onze professioneel geschoolde vrijwilligers. Hun wonderlijke handen toveren deze kamer om tot een klein paradijs, zeggen verscheidene bezoekers. Ook de sessies reiki en de fasciatherapie vinden plaats in deze ruimte.

Onze infotheek

In onze infotheek op de eerste verdieping kunnen bezoekers nog meer brochures of een van onze boeken raadplegen. Enkele van onze vrijwilligers houden deze infotheek altijd netjes in orde en maken onze bezoekers heel graag wegwijs in wat er voorhanden is.

Onze crearuimte

In onze crearuimte kunnen bezoekers terecht voor de creatief ateliers. Dit is de plaats waar ze aquarelleren, armbandjes knopen, mandala’s maken en zoveel meer, allemaal met uitzicht op ons groendak dat eigenlijk veeleer paars is.

“Het is ontzettend leuk dat het bezoekers zo comfortabel wordt gemaakt in Het Majin Huis. Ik apprecieer ook enorm hoe het huis is aangekleed. Je voelt dat daar hart en ziel inzit.”  vrijwilliger Thérèse

Ons winkeltje

Hier kunnen bezoekers terecht die een sjaaltje zoeken of een pruik van Hair in A Box. In deze ruimte liggen ook de cotton boobs en de lymfekussens die we aanbieden. Wat je ook zoekt, onze gastvrouwen en gastheren staan je graag bij met raad en daad. Ons winkeltje is elke werkdag open van 13u tot 17u.

Onze tweede gespreksruimte

Op onze tweede verdieping is er nog een gespreksruimte. Hier vinden de psychosociale begeleiding en de loopbaanbegeleiding plaats . Dit is ook de kamer waar onze vrijwilliger Marc met bezoekers muziek maakt tijdens de gitaarinitiatie.

Onze stadstuin

Bij mooi weer biedt onze stadstuin enkele leuke hoekjes waar zowel bezoekers als vrijwilligers kunnen genieten van de zon en van het groen. Deze tuin is ook te bereiken via de Koolsteeg, op die manier kunnen ook bezoekers in een rolstoel binnenkomen in Het Majin Huis. Binnen is er een lift die toegang geeft tot elke verdieping.

Het Majin Huis vind je aan het Sint-Elisabethplein in Gent. Meer info? Bel ons op 0479 16 15 08 of mail ons: info@majinhuis.org