Ons huis

Ben je benieuwd hoe het Majin Huis eruitziet? Op deze pagina laten we je graag eens binnenkijken.

Onze onthaalruimte

In de onthaalruimte ontvangen onze gastvrouwen en gastheren van Het Majin Huis de bezoekers. Bij een koffie of een thee kunnen ze samen een babbeltje slaan. Hier kunnen ook lotgenoten en naasten onderling een praatje maken. Er liggen allerlei nuttige folders. Bezoekers kunnen elke werkdag van 13u tot 17u in deze onthaalruimte terecht zonder dat ze vooraf een afspraak hoeven te maken.

Onze gespreksruimte

Wanneer bezoekers langskomen en graag een persoonlijk gesprek willen voeren met onze gastvrouw of gastheer, kunnen ze terecht in onze gespreksruimte op het gelijkvloers. Dit is een aparte kamer die privacy biedt.

Onze grote zaal

Op het gelijkvloers is er een grote zaal waarin onze tai chi en verschillende vormen van yoga plaatsvinden. Daarnaast is deze ruimte ook ideaal voor onze infomomenten. Ten slotte kunnen lotgenotengroepen deze zaal gebruiken voor beperkte bijeenkomsten. Het tarief daarvoor is €5/pp. In ruil voorzien wij naast de ruimte ook water, koffie en thee.

“Voor mij is het belangrijk dat Het Majin Huis zo mooi en stijlvol is. Mensen met kanker worden er niet weggestopt in een donker achterafzaaltje, ze worden verwend met een prachtig decor en leuke hoekjes. Zo voel je je gerespecteerd.” – bezoeker Colette

Onze keuken

Op de eerste verdieping is er onze keuken. Deze kan gebruikt worden bij projecten of workshops rond voeding. Ook het samen soep maken vindt hier plaats.

Onze eerste massageruimte

In de massageruimte genieten onze bezoekers terwijl ze een zorgmassage krijgen van een van onze professioneel geschoolde vrijwilligers. Ook de fasciatherapie, de reiki en de wiegmassages vinden plaats in deze ruimte.

Onze infotheek

In onze infotheek op de eerste verdieping kunnen bezoekers nog meer brochures of een van onze boeken raadplegen. Enkele van onze vrijwilligers houden deze infotheek altijd netjes in orde en maken onze bezoekers heel graag wegwijs in wat er voorhanden is.

Onze crearuimte

In onze crearuimte kunnen bezoekers terecht voor de creatieve ateliers. Dit is de plaats waar ze aquarelleren, armbandjes knopen, mandala’s maken en zoveel meer, allemaal met uitzicht op ons groendak dat eigenlijk veeleer paars is.

Ons tweede massageruimte

In deze ruimte beschikken we over een verstelbare stoel/massagetafel. Mensen kunnen erin zitten of erop liggen.  Hier genieten bezoekers van een voetverzorging, een zorgmassage, een wiegmassage, een gelaatsverzorging, een craniosacrale sessie, reiki of fasciatherapie.

Onze tweede gespreksruimte

Op onze tweede verdieping is er nog een gespreksruimte. Hier vindt de psychosociale begeleiding plaats.

Onze stadstuin

Bij mooi weer biedt onze stadstuin enkele leuke hoekjes waar zowel bezoekers als vrijwilligers kunnen genieten van de zon en van het groen. Deze tuin is ook te bereiken via de Koolsteeg, op die manier kunnen ook bezoekers in een rolstoel binnenkomen in Het Majin Huis. Binnen is er een lift die toegang geeft tot elke verdieping.

Het Majin Huis vind je aan het Sint-Elisabethplein in Gent. Meer info? Bel ons op 0479 16 15 08 of mail ons: info@majinhuis.org