Wiegmassage

Bij een wiegmassage wiegt onze vrijwilliger Leen je op een ritmische manier. Dit doet ze soms zachtjes, soms met grotere bewegingen – naargelang jouw voorkeur.

Het basisidee van deze methode is dat ons lichaam uit meer dan 70% water bestaat. Een wiegmassage creëert extra stroming, beweging en bewustzijn in je lichaam. Ook bootsen de ritmische bewegingen de hartslag van een foetus na. Het wiegritme brengt het kind-gevoel in jou naar boven: speels, knus en koesterend. Dit is een massagevorm waarin de kracht van zachtheid centraal staat.

In het Engels gebruikt men voor deze wiegmassages de term ‘holistic pulsing’. Het ‘pulsing’ – pulseren in het Nederlands – verwijst naar de schommelende bewegingen. De term ‘holistic’ verwijst naar de rust die je dankzij een wiegmassage ervaart op zowel lichamelijk als geestelijk vlak.

Een wiegmassage wordt toegepast bovenop de kledij. Leen volgde een specifieke opleiding holistic pulsing.

Voor deze activiteit kun je enkel inschrijven als je niet lijdt aan epilepsie.

Eén wiegmassage kost € 10.

We streven ernaar om zoveel mogelijk geïnteresseerde bezoekers aan de beurt te laten komen. Daarom kan elke bezoeker inschrijven voor maximum 6 wiegmassages per kalenderjaar (van 1 jan. t.e.m. 31 dec.), met een frequentie van maximum 1 per maand.

In onze kalender vind je terug wanneer we zorgmassage aanbieden en kun je ook meteen een plekje reserveren. Dat kan ook via info@majinhuis.org of 0479 16 15 08.