AYA-aanbod (16-35jr)

Jong en kanker

Ook wanneer je als jongere of jongvolwassene getroffen bent door kanker, kun je in Het Majin Huis terecht. Het UZ Gent verzorgt, in samenwerking met de drie andere Gentse ziekenhuizen, in ons huis een aanbod op maat van 16- tot 35-jarigen, de zogenaamde AYA’s (Adolecents & Young Adults). Want ook als AYA ervaar je naast je medische behandeling vaak specifieke noden op psychosociaal vlak. De ziekte treft je op heel veel levensdomeinen: studies, werk, relaties, gezinsplanning, vrije tijd, zelfbeeld, seksualiteit, enzovoort.

AYA-Meetup

Enerzijds kun je als jongere/jongvolwassene in Het Majin Huis terecht voor de AYA-Meetup. Daarbij kun je als AYA in de huiselijke context van Het Majin Huis gratis individuele ondersteuning krijgen door iemand van het AYA-referentieteam van het UZ Gent. Bij die persoon kun je terecht met al je kleine en grote vragen, al je bekommernissen en verhalen. Deze gesprekken nemen de reguliere zorg door je arts of behandelend team niet over, maar kunnen er wel een waardevolle aanvulling op zijn.

Ook wanneer je een partner/ouder/kind/broer/zus/vriend/kennis bent van een jongere of jongvolwassene die getroffen wordt door kanker, kun je een afspraak maken voor een AYA-Meetup. Dit kan individueel of samen met de AYA. Ook deze gesprekken zijn gratis.

Support4AYA

Naast de individuele begeleiding van de AYA-Meetup kun je als jongere of jongvolwassene met kanker in Het Majin Huis ook terecht voor Support4AYA-sessies. De ene keer kun je, samen met andere 16- tot 35-jarigen langskomen voor een informatieve sessie, de andere keer kun je samen met lotgenoten leuke dingen doen: iets creatiefs zijn, iets sportiefs, iets cultureels, enzovoort.

Bekijk hier de folder met het volledige aanbod voor AYA’s in Het Majin Huis.