AYA-aanbod (16-35jr)

Jong en kanker

Ook wanneer je als jongere of jongvolwassene getroffen bent door kanker, kun je in Het Majin Huis terecht. Ten eerste kun je ook als jongere of jongvolwassene inschrijven voor ons regulier individueel aanbod en onze reguliere groepsactiviteiten. Daarnaast is er in ons huis een specifiek aanbod op maat van 16- tot 35-jarigen, de zogenaamde AYA’s (Adolecents & Young Adults). Dit zijn de Support4AYA-sessies. Onder deze noemer zitten soms ook sessies voor ouders of partners van AYA’s.

Het Majin Huis verzorgt dit specifieke AYA-aanbod met de steun van Care4AYA vzw en in samenwerking met het UZ Gent, dat erkend is als AYA-referentiecentrum. AZ Maria Middelares, AZ Jan Palfijn Gent en AZ Sint-Lucas maken dit AYA-aanbod mee bekend.

Alle AYA’s zijn welkom in Het Majin Huis, net als hun ouders, partners of andere naasten. Het maakt niet uit in welk ziekenhuis binnen of buiten Gent je je behandeling krijgt/kreeg.

Informatieve en ontspannende sessies

Er vinden in Het Majin Huis zowel informatieve als ontspannende Support4AYA-sessies plaats.  De ene keer kun je als AYA, samen met andere 16- tot 35-jarigen, komen luisteren naar een deskundige die praat over een onderwerp dat relevant is voor jongeren en jongvolwassenen met een kankerervaring. Dit onderwerp sluit telkens aan bij een van de vele levensdomeinen waarop de ziekte je als jongere/jongvolwassene treft: studies, werk, relaties, gezinsplanning, vrije tijd, zelfbeeld, seksualiteit, enzovoort. De andere keer kun je tijdens een Support4AYA-sessie iets leuks doen samen met andere AYA’s: iets creatiefs, iets sportiefs, iets cultureels, enzovoort.

Klik hier om de geplande AYA-sessies te bekijken.