AYA-aanbod (16-35jr)

Jong en kanker

Ook wanneer je als jongere of jongvolwassene getroffen bent door kanker, kun je in Het Majin Huis terecht. Ten eerste kun je ook als jongere of jongvolwassene inschrijven voor ons reguliere individueel aanbod en onze groepsactiviteiten. Daarnaast is er in ons huis een specifiek aanbod op maat van 16- tot 35-jarigen, de zogenaamde AYA’s (Adolecents & Young Adults).

Het UZ Gent verzorgt dit specifieke AYA-aanbod, samen de drie andere Gentse ziekenhuizen: AZ Maria Middelares, AZ Jan Palfijn Gent en AZ Sint-Lucas. Ook Kom op tegen Kanker, Care4AYA vzw en het Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde bieden steun. Het Majin Huis werkt mee als locatie waar deze activiteiten kunnen plaatsvinden. Ook wij willen er immers zijn voor AYA’s die naast hun medische behandeling op zoek zijn naar gerichte ondersteuning op psychosociaal vlak. De ziekte treft ook jongeren en jongvolwassenen op heel veel levensdomeinen: studies, werk, relaties, gezinsplanning, vrije tijd, zelfbeeld, seksualiteit, enzovoort.

AYA-Meetup

Enerzijds kun je als jongere/jongvolwassene in Het Majin Huis terecht voor de AYA-Meetup. Daarbij kun je als AYA in de huiselijke context van Het Majin Huis gratis individuele ondersteuning krijgen door iemand van het AYA-referentieteam van het UZ Gent. Bij die persoon kun je terecht met al je kleine en grote vragen, al je bekommernissen en verhalen. Deze gesprekken nemen de reguliere zorg door je arts of behandelend team niet over, maar kunnen er wel een waardevolle aanvulling op zijn.

Ook wanneer je een partner/ouder/kind/broer/zus/vriend/kennis bent van een jongere of jongvolwassene die getroffen wordt door kanker, kun je een afspraak maken voor een AYA-Meetup. Dit kan individueel of samen met de AYA. Ook deze gesprekken zijn gratis.

Support4AYA

Naast de individuele begeleiding van de AYA-Meetup kun je als jongere of jongvolwassene met kanker in Het Majin Huis ook terecht voor Support4AYA-sessies. De ene keer kun je, samen met andere 16- tot 35-jarigen langskomen voor een informatieve sessie, de andere keer kun je samen met lotgenoten leuke dingen doen: iets creatiefs zijn, iets sportiefs, iets cultureels, enzovoort.

Hieronder vind je een overzicht van de thema’s die aan bod komen tijdens de eerstvolgende Support4AYA-sessies: