Toolbox

Doorheen 2022 kun je in Het Majin Huis deelnemen aan groepssessies over thema’s die vaak voorkomen bij mensen met kanker. Deskundigen zorgen voor een professionele omkadering. De titel van die reeks sessies is: ‘Meer grip op jezelf bij en na kanker, jouw toolbox‘. 5 thema’s komen aan bod: seksualiteit/intimiteit, chemobrein, zingeving, piekeren en vermoeidheid. Eind 2022 is er ook nog een afsluitende driedaagse voor wie deelneemt aan ten minste één thema.

Per thema zijn er twee sessies met maximum 8 deelnemers. Als je inschrijft voor een thema, is het de bedoeling dat je beide sessies rond dat thema volgt. Per pakket van twee sessies betaal je 10 euro. Je kunt ook voor meerdere thema’s inschrijven. Als je hieronder op een datum klikt, beland je op de pagina waar je voor die sessie kan inschrijven. Als je hier klikt, zie je in onze kalender meteen alle sessies die nog gepland staan.

1 – Seksualiteit en intimiteit (voorbij)

Door een kankerbehandeling kan je seksueel leven plots veranderen. We staan stil bij wat intimiteit en seksualiteit precies zijn. Daarna gaan we in op problemen die door kanker kunnen ontstaan in je intiem en seksueel leven. We besteden aandacht aan wat je er kan aan doen. Ten slotte tonen we je waar je goede informatie kunt vinden.

WANNEER? 19 maart 2022 en 21 maart 2022, telkens van 13u30 tot 17u.

BEGELEIDING? Door relatietherapeute Kristel Mulders.

2 – Chemobrein (voorbij)

Mensen met kanker ondervinden vaak moeite om zich te concentreren of om zaken te onthouden. Ook plannen maken of taken uitvoeren is niet altijd evident. Tijdens deze sessies verken je dit fenomeen bij jezelf en bij de anderen. We zoeken manieren om hiermee om te gaan.

WANNEER? 8 april 2022 en 11 april 2022, telkens van 13u30 tot 17u.

BEGELEIDING? Door oncopsycholoog Wim Schrauwen.

3 – Zingeving (voorbij)

Door je ziekte ga je soms nadenken over keuzes in je leven. Wat wil je verderzetten en wat niet? We zoeken samen uit wat voor jou écht van belang is, wat betekenis geeft in je leven. Je wisselt ervaringen uit met lotgenoten.

WANNEER? Door de grote belangstelling organiseren we deze sessies twee keer.

Voor groep A vindt deel 1 plaats op 10 mei 2022 en deel 2 op 24 mei 2022, telkens van 13u30 tot 17u. Deze sessies zijn volzet.

Voor groep B vindt deel 1 plaats op 12 mei 2022 en deel 2 op 2 juni 2022. Ook deze sessies zijn volzet.

De inhoud is voor beide groepen dezelfde.

BEGELEIDING? Door Els Van den Driessche, systeemtherapeute, en Annelies De Waegeneer, counselor/coach i.o.

4 – Piekeren (voorbij)

Iedereen heeft weleens last van piekeren. Het wordt pas vervelend als je je gedachten niet meer kunt controleren en dezelfde gedachten altijd terugkomen. Vaak gaat dit samen met angst. Die kan ook uitgelokt worden door je ziekte. We leren je hoe je meer grip kunt krijgen op je gedachten en op je angst.

WANNEER? 9 juni 2022 en 23 juni 2022, telkens van 13u30 tot 17u. Deze sessie is volzet.

BEGELEIDING? Door Els Van den Driessche, systeemtherapeute, en Annelies De Waegeneer, counselor/coach i.o.

5 – Vermoeidheid (volzet)

Bijna alle mensen met kanker voelen een ongewone vermoeidheid. Ze is intens en kan je plots overvallen. Je hebt er weinig verweer tegen. En wat voor de ene persoon helpt, helpt niet altijd voor de andere. We zoeken samen uit wat voor jou kan werken.

WANNEER? Door de grote belangstelling organiseren we deze sessies twee keer.

Voor groep A vindt deel 1 plaats op 13 september 2022 en deel 2 op 27 september, telkens van 13u30 tot 17u. Deze sessies zijn volzet.

Voor groep B vindt deel 1 plaats op 15 september 2022 en deel 2 op 29 september 2022, ook van 13u30 tot 17u. Ook deze sessies zijn volzet.

Wel kun je je voor beide groepen nog op de wachtlijst laten zetten. Dat doe je door te mailen naar info@majinhuis.org. Als er dan een plaats vrijkomt, bellen we je op om te vragen of je nog wil aansluiten.

De inhoud is voor beide groepen dezelfde.

BEGELEIDING? Door Els Van den Driessche, systeemtherapeute, en Annelies De Waegeneer, counselor/coach i.o.

6 – Piekeren (herhaling)

Iedereen heeft weleens last van piekeren. Het wordt pas vervelend als je je gedachten niet meer kunt controleren en dezelfde gedachten altijd terugkomen. Vaak gaat dit samen met angst. Die kan ook uitgelokt worden door je ziekte. We leren je hoe je meer grip kunt krijgen op je gedachten en op je angst.

Dit is een herhaling van de sessies van 9 en 23 juni (zie hierboven), waarvoor er meer geïnteresseerden dan beschikbare plaatsen waren.

WANNEER? 4 oktober 2022 en 18 oktober 2022, telkens van 13u30 tot 17u. Klik op de data om in te schrijven.

BEGELEIDING? Door Els Van den Driessche, systeemtherapeute, en Annelies De Waegeneer, counselor/coach i.o.

Voor alle vragen/inschrijvingen kun je ook mailen naar info@majinhuis.org of bellen naar 0479 16 15 08.

Met steun van