Lymfekussens

Speciaal voor mensen met borstkanker maken vrijwilligers van Het Majin Huis lymfekussens, ook wel hartkussens, okselkussens of bezemkussens genoemd.

“Mensen met borstkanker kunnen na hun ingreep pijn voelen in de okselstreek”, vertelt Heidi, een van onze vrijwilligers. “Deze kussens vormen een zachte buffer tussen de bovenarm en de romp. Ze kunnen de pijn verlichten of een comfortabeler gevoel geven. Omdat ze een hartvorm hebben, passen ze prima onder de oksel. Sommige vrouwen slapen met zo’n kussen, andere winkelen ermee en nog anderen gebruiken het terwijl ze het huishouden doen.”

De okselkussens die Heidi en onze andere vrijwilligers maken, zijn te koop voor €10. Je kunt ze kopen in Het Majin Huis, elke werkdag tussen 13u en 17u.

We kunnen je ook een lymfekussen opsturen. Wil je het thuis ontvangen, dan bedraagt de totaalprijs, inclusief verzending: €16,9.

We vragen om in dat geval eerst even te bellen naar 0479/16.15.08 of te mailen naar info@majinhuis.org, zodat we de verzendgegevens nog eens kunnen overlopen. Het bedrag kun je vervolgens overschrijven op BE76 1431 1098 6895 met de vermelding LYMFEKUSSEN, jouw naam en het verzendadres.