Support4AYA-sessie ‘Kunstzinnig atelier’

In deze kunstzinnige ateliers, over het thema ‘Thuiskomen (bij jezelf)’, zet Lore Verhaeghe je aan het tekenen, schilderen en/of boetseren. 

Lore is kunstzinnig therapeute (www.creation-space.be). Zij helpt je om je innerlijke en uiterlijke beeldenwereld tot leven te wekken. Wat je denkt, voelt en wilt, wordt zichtbaar en tastbaar. Je herstelt de balans in jezelf door de beelden in en rond jou in evenwicht te brengen.

Lore laat je kennismaken met:

 • Vormtekenen

Vormpatronen zijn zichtbaar in de oerritmes van de natuur. Denk maar aan een golfbeweging. Voorbeelden van vormtekeningen zien we bij de keltische vlechtmotieven. De vormen stimuleren een gezonde afwisseling tussen in- en uitademen, samentrekken en loslaten, inspanning en ontspanning. Door herhalend vormgebaren te tekenen breng je jezelf in evenwicht.

 • Nat in nat schilderen

Beeld van nat in nat schilderenVia het nat in nat schilderen leg je transparante verflagen op een nat blad papier. Je zakt hierdoor in jouw gevoel, ter hoogte van je hart, dicht bij jezelf. Het ‘ademend’ schilderen creëert een innerlijke ruimte en verbindt je met jouw kleur-rijke ziel. Elke kleur heeft kwaliteiten en bepaalde werkingen. Ontdek jouw unieke stemming van het moment.

 • Boetseren met klei of bijenwas

Je brengt je energie van je hoofd via je hart naar je handen en aardt. De zachte natuurproducten waarmee je werkt, helpen je thuis te voelen op aarde. Ook is de manier van werken met het boetseermateriaal een veruiterlijking van het contact met jouw eigen lichaam.

Je kan gratis deelnemen aan deze ateliers. We organiseren ze met steun van:


Schrijf je hier in!  Dag en uur
  wo 03.05.23
  15u-17u
  Thema
  Support4AYA
  Aantal deelnemers
  6
  Locatie

  Het Majin Huis
  Sint-Elisabethplein 7
  9000 Gent


  Het Majin Huis
  Kostprijs
  Gratis
  In samenwerking met
  (Het AYA Referentie Team van het) UZ Gent en Care4AYA vzw, met steun van de drie andere Gentse ziekenhuizen: AZ Jan Palfijn, AZ Maria Middelares en AZ Sint-Lucas