Ayurvedisch Koken klaar om te dateren

Ayurveda of vanuit het Sanskrit vertaald ‘kennis van het leven’ is een eeuwenoude wetenschap die haar oorsprong vindt in India.
Het is een holistisch gezondheidsmodel dat ons inspireert om bewuste keuzes te maken die leiden naar meer geluk, gezondheid en balans in je leven.

Volgens de Ayurveda is het geheim van deze balans te vinden in de kracht van onze spijsvertering. Het vormt de basis van onze gezondheid maar ook van hoe je je voelt.
In een ayurvedische kooksessie leren we voeding bereiden op een manier die de spijsvertering bevordert of ondersteunt. We leren hoe we kruiden en specerijen kunnen inzetten, en hoe we de keuken kunnen laten meebewegen op het ritme van de natuur en de seizoenen. Tal van tips komen aan bod om het ‘vuurtje’ aan te wakkeren en je energieker en krachtiger te voelen.
In de workshop van 6 december verdiepen we ons in de specifieke eigenschappen van dit seizoen. We bereiden een aantal ‘verwarmende’ recepten die tegenwicht bieden aan het karakter van een koude en droge winter en voorkomen op die manier een aantal typische winterkwalen.
De ayurvedische keuken is vooral ook heel lekker en verwarmt je van binnenuit. De recepten en tips van deze workshop maken je winterklaar!

Inschrijven is noodzakelijk.


Dit evenement is volzet.