Infosessie ‘Sociale Voorzieningen Bij Kanker’

Naast het medische en emotionele luik hoort bij een kankerervaring ook een belangrijk praktisch, administratief en financieel luik. Zo zijn er bijvoorbeeld tegemoetkomingen en premies waar je mogelijk recht op hebt. Alleen is het niet altijd evident om je weg te vinden in het kluwen van regels en voorwaarden. Ook is het soms niet vanzelfsprekend om te achterhalen bij welke zaken de mutualiteit tussenkomt en bij welke niet.

Daarnaast kun je vragen hebben rond loopbaanonderbreking of rond administratieve en financiële thema’s. Vaak heeft de diagnose ook een grote impact op je thuissituatie. Zo kun je op zoek zijn naar huishoudhulp, tijdelijke opvang of ziekenhuisvervoer.

Tijdens deze infosessie geven Steffi Van Reeth en Veerle Meuleman je een eerste idee over sociale voorzieningen bij kanker. Steffi en Veerle zijn respectievelijk maatschappelijk werker en sociaal verpleegkundige in het AZ Sint-Lucas (Gent).

Het thema ‘Sociale Voorzieningen Bij Kanker’ is heel ruim. Het is dus onmogelijk om alles in detail te bespreken. Ook is het niet de bedoeling om in te gaan op individuele situaties.

Wel zullen Steffi en Veerle veel onderwerpen even aanraken. Zo kunnen zij je op weg zetten om bepaalde thema’s verder te bespreken met de sociale dienst van jouw ziekenhuis of met jouw sociaal werker.

Deze infosessie is de eerste in een reeks van infosessies in Het Majin Huis die worden verzorgd door AZ Sint-Lucas. Alle mensen met een kankerervaring zijn welkom, waar je ook je behandeling krijgt/kreeg. Ook naasten kunnen inschrijven.

Dit is een gratis activiteit.

De infosessie start om 14u.


Schrijf je hier in!  Dag en uur
  do 21.03.24
  14u-15u30
  Thema
  Infomoment
  Aantal deelnemers
  20
  Locatie

  Sint-Elisabethplein 7
  9000 Gent


  Het Majin Huis
  Kostprijs
  gratis
  In samenwerking met
  AZ Sint-Lucas