Hapjesbuffet aan de hand van smaaksturing

Ook op het vlak van eten kan een kankerbehandeling je wereld door elkaar schudden. Wat je eet, kan plots anders smaken terwijl je het niet anders hebt klaargemaakt. Zo kan je eetlust verminderen en kun je verzwakken op een moment dat je net alle kracht kunt gebruiken. Ook je welbevinden kan eronder lijden.

Opgeleide zorgchefs bieden hier een antwoord op via smaaksturing. Daarbij gaat het erom te ontdekken wat je wel nog lekker vindt. Dat kan een verrassende zoektocht zijn. Soms zijn het smaken die je vroeger niét apprecieerde.

Eens duidelijk is welke smaken in welke concentraties je wel nog lekker vindt, kun je die toevoegen aan gerechten waarin je ze anders niet zou gebruiken. Voor sommige mensen met een kankerervaring kan brood plots weer wél lekker zijn als er bijvoorbeeld rode pesto in verwerkt is.

Wil je graag kennismaken met smaaksturing? Twee opgeleide zorgchefs, Lobke Van den Wijngaert en Peter Boeren, presenteren op 17 maart tussen 14u en 17u in Het Majin Huis een hapjesbuffet. Tijdens deze namiddag kun je hapjes komen proeven die bereid zijn aan de hand van smaaksturing. Het zijn Lobke Vanden Wijngaert en Peter Boeren die deze hapjes klaarmaken. Zij zijn beiden chef gastro-engineering, opgeleide zorgchefs dus. Lobke heeft een praktijk die Live Eat Taste heet. Over Peter Boeren vind je meer info op zijn website www.smakensmaken.com 

         

“In Het Majin Huis voorzien we een educatief hapjesbuffet“, legt Lobke uit. “Enerzijds geef ik uitleg over hoe smaken in elkaar zitten en waar wij op letten als we hapjes bereiden. Daarover gaan we met de bezoekers in gesprek. Anderzijds kunnen die bezoekers ook zelf hapjes proeven. Zo ondervinden ze of ze iets lekker vinden of niet. Bij zo’n buffet blijkt telkens weer hoe individueel smaak is. Er bestaat geen toverformule voor iets wat ‘goed’ is en wat mensen moéten proberen. Een smaak die persoon a helpt, werkt voor persoon b niet, en andersom.”

Deelname aan dit hapjesbuffet kost €5.


Schrijf je hier in!  Dag en uur
  do 17.03.22
  14u-17u
  Thema
  Make-upsessie
  Aantal deelnemers
  20
  Locatie

  Sint-Elisabethplein 7
  9000 Gent


  Het Majin Huis
  Kostprijs
  €5