Testament en legaten

Testament en legaten

Het Majin Huis opnemen in je testament, dat is een mooi en krachtig gebaar!

We zijn je uitermate dankbaar dat je overweegt om vzw Het Majin Huis op te nemen in je testament. Jouw nalatenschap zorgt ervoor dat vzw Het Majin Huis nazorg op maat kan aanbieden aan mensen met kanker en hun naasten. Dit maakt voor hen een wereld van verschil tijdens en na hun herstelproces.

Je engagement is zinvol en duurzaam.

Het opstellen van een testament is geen alledaagse bezigheid. Daarom raden we je aan een beroep te doen op een notaris of advocaat die je hierin professioneel advies kan geven.

Schenken en nalaten aan een goed doel wordt binnenkort belastingvrij. De Vlaamse regering gaf principieel goedkeuring voor de hervorming van het fiscaal tarief voor schenkingen aan goede doelen. Dit betekent concreet dat je geen erf- of schenkbelastingen meer zal moeten betalen als je  vzw Het Majin Huis in de toekomst opneemt in je testament. Dit nultarief is een compensatie voor de wijziging in de fiscale regeling rond duolegaten. Als het voorstel wordt goedgekeurd en niet meer wordt gewijzigd, zal een duolegaat geen fiscaal voordeel meer opleveren voor overlijdens vanaf 1 juli 2021. Heb je reeds een testament gemaakt met daarin een duolegaat, dan adviseren wij je om dit even opnieuw met uw notaris te bekijken.

Een persoonlijke afspraak

Maak je graag persoonlijk kennis met vzw Het Majin Huis en oprichtster Majin de Froidmont? Dan kan je contact opnemen met Els Van den Driessche, de coördinator van Het Majin Huis: els@majinhuis.org – 0472 71 21 15