Lockdown-aanbod

Vanaf maandag 3 mei heropent Het Majin Huis voorzichtig de deuren om opnieuw enkele één-op-éénactiviteiten te laten plaatsvinden. Hieronder zie je voor welke activiteiten je weer kunt langskomen en welke we voorlopig enkel online aanbieden. Het onthaal blijft de komende weken nog gesloten. Midden mei evalueren we de situatie opnieuw.

Heb je interesse in een activiteit, dan kun je op de datum klikken en kom je meteen op de pagina waar je kan inschrijven. Inschrijven kan tot twee dagen voor de activiteit. Zie je het nog niet zitten om langs te komen, dan vind je onderaan deze pagina enkele activiteiten die je thuis kan doen.

 • Creatief atelier

In mei kun je weer in Het Majin Huis langskomen om een creatieve namiddag te beleven volgens de één-op-éénformule. Gezien de grote interesse hiervoor en het beperkte aantal plaatsen zijn verscheidene creatief ateliers al volzet. Op 4 mei kun je wel nog komen vilten en ook voor het armbandjes knopen op 11 mei is er nog een plaatsje. Elk van deze activiteiten vindt plaats van 14 tot 16u. Voorkennis is nooit vereist.

 • Relaxatiesessie – online

Ervaar je veel innerlijke onrust? Last van piekeren? Of gewoon nood aan een rustmoment? Schrijf je dan zeker in voor onze online relaxatiesessie van 29 april. Dit is een groepssessie die wordt begeleid door Els, de coördinator van Het Majin Huis, die ook relaxatietherapeute is.

 • Persoonlijke begeleiding & Loopbaanbegeleiding

Vrijwilliger Veronique geeft persoonlijke begeleiding aan mensen met kanker in Het Majin Huis in Gent

In mei kun je terug naar Het Majin Huis komen voor persoonlijke begeleiding bij onze vrijwilliger Veronique. Zij heeft een jarenlange ervaring als hulpverlener. Veronique biedt een veilige setting waarin je jouw verhaal kan doen.

Vanzelfsprekend gebeurt dat op basis van vertrouwelijkheid en geborgenheid. Veronique begeleidt je en reikt je diverse (creatieve) methodieken op maat aan die handvaten kunnen zijn voor later. Veronique is beschikbaar op 4 mei en 17 mei, telkens van 10u tot 15u30.

Daarnaast kun je bij Veronique ook terecht voor loopbaanbegeleiding. Worstel je met vragen over jouw loopbaan, dan bekijkt zij samen met jou je noden en wensen. Ze kan je begeleiden bij je re-integratie in het werkveld, bij een mogelijke carrièreswitch of bij andere belangrijke uitdagingen in je loopbaan. Ook hiervoor is Veronique beschikbaar op 4 mei en 17 mei, telkens van 10u tot 15u30.

 • Gezichtsmassage

In mei komt stagiaire Anna meehelpen in Het Majin Huis. Zij verzorgt een workshop rond relaxerende gezichtsmassage. Het is niet zo dat Anna je gezicht masseert, wel leert ze je hoe je dat zelf kan doen zodat je thuis je eigen ontspanningsmoment kan creëren. Dit is een één-op-éénactiviteit. Je kan nog inschrijven voor de sessie van 10 mei (namiddag).

 • Fasciatherapie

Bij onze vrijwilligster Hilde kun je terecht voor fasciatherapie. Die wordt toegepast bij pijn en bewegingsmoeilijkheden. Het is een manuele begeleiding onder vorm van zachte druk en mobilisaties van het lichaam. De therapeut stelt de spanningsvelden in het lichaam vast en kan die opheffen. Een afspraak hiervoor kun je vastleggen op 7 mei, 21 mei en 28 mei, telkens in de namiddag.

 • Wandelen in coronatijden

Sommige van onze bezoekers zijn enorm blij dat ze nog altijd kunnen langskomen voor een wandeling met een van onze vrijwilligers. Dat enthousiasme doet ons plezier en motiveert om die wandelingen te blijven voorzien.

Omdat dit een buitenactiviteit is, kan deze ook zonder probleem volledig coronaproof verlopen. Uit voorzorg beperken we het aantal deelnemers per wandeling wel nog altijd tot maximum twee bezoekers en één vrijwilliger.

Onze vrijwilligers volgen jouw tempo en mogelijkheden. Ze staan op dinsdag- en donderdagnamiddag paraat om met jou op stap te gaan, telkens om 14u. De volgende wandelingen waarvoor je kunt inschrijven vinden plaats op 27 april29 april4 mei, 6 mei, 11 mei, 18 mei, 20 mei, 25 mei en 27 mei.

 • Herstellende yoga

Onze yogalerares Thérèse blijft online op post. Zij heeft enkele trouwe deelnemers aan haar les, maar ook nieuwe deelnemers kunnen zich inschrijven. Voorkennis is niet vereist en er horen geen zware fysieke inspanningen bij deze activiteit. Het lichaam wordt in liggende of zittende poses ondersteund door kussens en dekens zodat je spieren optimaal kunnen ontspannen en er een gemakkelijke overgave is aan het niets doen.

De volgende sessies vinden plaats op 27 april18 mei en 25 mei, telkens om 10u.

 • Tai chi online

Ook de tai-chisessies van onze lerares Tsoe Tsan laten we voorlopig nog online plaatsvinden, via Microsoft Teams. Tsoe Tsan leert je zachte, eenvoudige bewegingen die goed zijn voor lichaam en geest. Haar lessen staan gepland op maandag, van 10u tot 11u30. De volgende sessies vinden plaats op 26 april, 3 mei, 10 mei, 17 mei en 31 mei.

 • Reiki

Onze vrijwilligster Maria ontvangt je graag voor een reikibehandeling. Reiki draait rond het doorgeven van energie. Die energie vindt haar weg naar de plaatsen in het lichaam waar deze het meest nodig is. Reiki activeert je zelfgenezend vermogen.

Zin om het eens te proberen? Bij Maria kan je op woensdag langskomen tussen 13u30 en 17u. Je kunt dus een plaatsje reserveren op 5 mei, 12 mei, 19 mei en 26 mei.

 • Samen Lezen

Tijdens de sessies Samen Lezen duikt onze vrijwilligster Francine graag samen met jou in een gedicht of kortverhaal. Daarna kunnen jullie gezellig en ontspannen praten over wat de tekst bij je teweegbrengt.

Onlangs kwam bezoeker Christophe langs om samen met Francine een stukje te lezen. Christophe was zo enthousiast dat hij zelf in zijn pen kroop en over zijn ervaring in Het Majin Huis een stukje schreef voor de website gentleest.be. Klik hier om zijn verslag te lezen.

De volgende leessessies van Francine vinden plaats op 7 mei en 28 mei, om 14u. Door de coronasituatie organiseren we ook deze activiteit volgens de één-op-éénformule.

 • Gitaarinitiatie

Heb je zin om gitaar te leren spelen maar ken je er nog niks of weinig van, dan kun je terecht bij onze vrijwilliger Marc. Hij laat je op een ontspannen manier kennismaken met de wereld van de akkoorden en het tokkelen. Je hoeft niet eens een gitaar te hebben, er ligt in Het Majin Huis een exemplaar dat je mag gebruiken.

Het enige wat je moet doen, is je inschrijven. Dat kan nog voor de sessies van 6 mei en 27 mei. Elke sessie begint om 14u en duurt anderhalf uur.

 • Zorgmassages

Nu de niet-medische contactberoepen terug groen licht kregen, kunnen we ook onze zorgmassages weer laten plaatsvinden. De sessie van mei zijn al allemaal volzet.