Haarzorg – Sjaaltjes

Haarzorg Veerle

Wil je graag persoonlijk advies ivm een haarstukje, sjaaltje, verzorging van je hoofdhuid, … dan kan je een afspraak maken met Veerle.

Zij heeft jarenlange ervaring en geeft je gepersonaliseerd advies, zodat je tot de ideale oplossing komt.

Je kan ook terecht in haar praktijk in St-Niklaas. Meer informatie kan je vinden op www.haarzorgveerle.net.

Informeer bij je ziekteverzekering of je recht hebt op gedeeltelijke of volledige terugbetaling.

Voor gratis advies in Het Majin Huis: : 0479 16 15 08. Voor een afspraak in haar privé praktijk: 0494 84 16 59.

Hair in a box

Het Majin Huis verzamelt (gebruikte) haarstukjes en sjaaltjes. Deze worden schoongemaakt en opnieuw aangeboden aan lotgenoten die het financieel wat moelijker hebben.

Aanvankelijk deed Het Majin Huis dit via Vzw Hair in a Box.

Ondertussen is Vzw Hair in a Box ermee gestopt. Samen met enkele andere contactpunten zetten we een stukje van hun werking verder.

Lotgenoten kunnen blijven beroep doen op deze dienstverlening.

Praktisch: de maximumprijs bedraagt nog steeds €50 voor een haarstukje en 2 sjaaltjes en de verzorgingsproducten.

Ook als je enkel interesse hebt in sjaaltjes, ben je zeker welkom. Wanneer je alleen sjaaltjes wenst mee te nemen, kan dat in ruil voor een vrije bijdrage.

Zowel voor haarstukjes als voor sjaaltjes kun je langskomen tijdens de openingsuren, elke weekdag van 13u tot 17. Krijg je graag individuele hulp, maak dan vooraf een afspraak via 0479 16 15 08 of info@majinhuis.org

Graag bedanken we iedereen van vzw Hair in a Box voor het mooie idee dat ze destijds hebben op touw gezet. Een beetje achtergrondinformatie over Hair in a Box: De vzw, opgericht in 2011, was een initiatief van Ann Goergen en Saskia Van de Cruys. Allebei hebben ze diagnose kanker gehad. Ze wilden enerzijds dat niemand zich nog zorgen hoefde te maken over de factuur van een haarstukje en anderzijds wilden ze gebruikte haarstukjes en sjaaltjes hergebruiken. Het idee werd afgetoetst bij Marianne, de borstverpleegkundige in het UZA en Hair in a Box werd een feit. Ann en Saskia hebben dit project verder met hart en ziel uitgebouwd en kregen onderweg versterking van Fré, Nille en Nancy. Later ook nog van Nele, Mieke, Charlotte, Nico en Ariane. Met nog later ook een eigen plekje in Het Majin Huis.

Soms ontstaat er een prachtig verhaal wanneer iemand in Het Majin Huis langskomt voor een pruik. Zo ontving onze vrijwilligster Carita onlangs Lutgard.

“Lutgard wandelde Het Majin Huis als een heel andere vrouw buiten. Voor ons is het een kleine moeite om een mooie pruik uit te zoeken, maar voor iemand als Lutgard maakt het een wereld van verschil.”