Lichaamswerk

Bij emotioneel lichaamswerk volg je een aantal sessies met lichamelijke oefeningen die gericht zijn op bewegen, ademen, gewaarworden, expressie, contact maken en emoties.

  • Bewegen: door te bewegen kunnen spanning en moeheid worden omgezet in doorstroming, warmte, tinteling en ontspanning. Ook komt er dankzij het bewegen energie vrij.
  • Ademen: je gaat bewuster, voller en dieper ademen, waardoor je in contact komt met wat er in je leeft.
  • Gewaarworden: je geeft aandacht aan je binnenwereld, aan wat je letterlijk ‘gewaar wordt’, soms heel fijn en subtiel. Je maakt op een bewuste manier contact met jezelf.
  • Contact maken: je maakt contact met anderen. Je maakt oogcontact, je raakt aan, je wordt aangeraakt en je maakt contact door te verwoorden op deelmomenten.
  • Emoties: blij, bedroefd, bang en boos voel je, ontvang je en uit je. Op sommige emoties zit weerstand, op andere minder. Op voelen, ontvangen en uiten kan ook weerstand zitten. Ook je weerstand mag er zijn.

Je gebruikt de mogelijkheden van je lichaam en houdt rekening met de beperkingen. Je hoeft zeker geen sporter te zijn of een lenig lichaam te hebben. En je bent welkom met of zonder ervaring in emotioneel lichaamswerk.

Kennismakingssessie

Vooraleer de cursus van start gaat, organiseren we twee kennismakingssessies. Dan kun je vrijblijvend komen proeven van emotioneel lichaamswerk en kennismaken met de begeleiding. Als je twijfelt of emotioneel lichaamswerk iets voor jou is, kom dan zeker eens langs. Je bent welkom met al je vragen.  Je hoeft niet beide sessies te volgen om aan de cursus te beginnen. We raden wel aan om deel te nemen aan één kennismaking.  Zo weet je beter wat je tijdens de cursus kan verwachten.

De cursus zelf bestaat uit 5 sessies (op 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november en 2 december). Onze vrijwilligster Kristien werkt die af met een vaste groep. Voor die cursus betaal je één keer €25. Inschrijven voor de kennismakingssessie van 21 september kan hier, voor die van 30 september klik je hier. Inschrijven voor de cursus zelf kan via deze link.