Ayurvedisch koken

Onze vrijwilliger Katrien neemt je mee op een ayurvedische culinaire ontdekkingsreis. Ayurveda ontstond meer dan 5000 jaar geleden in India. Het is een holistische geneeswijze voor body, mind en spirit.

Katrien

Ayurvedisch koken betekent in de eerste plaats: koken op een manier die goed is voor je spijsvertering. “Want”, zo zegt Katrien, “een goede gezondheid kun je enkel bouwen op een goede spijsvertering. Bij het kiezen van de ingrediënten houden we rekening met welk body-mindtype je bent, met een eventuele onbalans in je lichaam en vooral: met de seizoenen. Dat laatste is essentieel.”

Katrien ziet ayurveda als meedansen op het ritme van de natuur. “Het komt erop neer om in elk seizoen de juiste balans te vinden door goed in te spelen op wat er in je lichaam en in je omgeving gebeurt. Ieder seizoen vraagt om specifieke aanpassingen.”

Katrien woonde zelf een tijd in India. Nu heeft ze haar eigen praktijk in Gent, waar ze professioneel bezig is met ayurveda. Eén keer per seizoen komt Katrien naar Het Majin Huis om in de kleurrijke en smaakvolle ayurvedische keuken te duiken. Daarbij laat ze je ontdekken dat de principes van die keuken universeel zijn en dat je ze ook kunt toepassen bij het klaarmaken van bijvoorbeeld Italiaanse, Spaanse en Marokkaanse gerechten. Kortom: Katrien leert je de wereld op je bord toveren op een manier die je gezondheid en welbevinden verhogen. Tijdens het koken vertelt Katrien ook over andere aspecten van ayurveda. “Want ayurveda is een complete benadering voor lichaam en geest, en voeding is daar een onderdeel van.”

Zin gekregen om eens kennis te maken met de ayurvedische keuken? In onze kalender vind je wanneer de volgende workshop gepland staat en kun je je inschrijven. Dat kan ook via info@majinhuis.org of 0479 16 15 08.

Eén deelname kost € 15.