AYA-Meetup (16-35jr)

Wanneer je als jongere of jongvolwassene getroffen bent door kanker, kun je in Het Majin Huis vanzelfsprekend inschrijven voor ons reguliere individueel aanbod en onze groepsactiviteiten. Daarnaast kun je in Het Majin Huis terecht voor de AYA-Meetup. De term AYA staat voor Adolescents & Young Adults en doelt op 16-tot 35-jarigen met een kankerervaring.

Bij de AYA-Meetup kun je in de huiselijke context van Het Majin Huis gratis individuele ondersteuning krijgen door iemand van het AYA-referentieteam van het UZ Gent. Bij die persoon kun je terecht met al je kleine en grote vragen, al je bekommernissen en verhalen. Deze gesprekken nemen de reguliere zorg door je arts of behandelend team niet over, maar kunnen er wel een waardevolle aanvulling op zijn.

Ook wanneer je een partner/ouder/kind/broer/zus/vriend/kennis bent van een jongere of jongvolwassene die getroffen wordt door kanker, kun je een afspraak maken voor een AYA-Meetup. Dit kan individueel of samen met de AYA. Ook deze gesprekken zijn gratis. Om een afspraak te maken kun je:

    • bellen naar de AYA Referentie Team consulent: 09 332 04 32
    • bellen naar het Kankercentrum van het UZ Gent: 09 332 55 25
    • mailen naar ayateam@uzgent.be
    • een doorverwijzing vragen via je behandelend team
    • bellen of mailen naar Het Majin Huis: 0479 16 15 08 of info@majinhuis.org

Het UZ Gent verzorgt dit specifieke AYA-aanbod, samen de drie andere Gentse ziekenhuizen (AZ Jan Palfijn, AZ Maria Middelares en AZ Sint-Lucas). Het Majin Huis werkt mee als locatie waar deze activiteiten kunnen plaatsvinden.