Voordracht dr. Rudy Van Giel over zijn kankerervaring

Net toen hij zijn witte jas wilde opbergen, kreeg dokter Rudy Van Giel de diagnose prostaatkanker. Die ervaring bracht hem plots “aan de andere kant van de barrière”, zoals hij het zelf omschrijft. In Het Majin Huis komt dr. Van Giel praten over die ervaring, waar hij ook een boek aan wijdde: ‘Kan keren’.

“De verhalen die mijn vroegere patiënten mij verteld hadden, bleken te kloppen”, zegt dr. Van Giel. “We hebben een uitstekende gezondheidszorg en een schitterende omkadering, maar administratief loopt het vaak in het honderd.  Zelf ben ik arts en assertief, ik kon dus reageren – en er vaak mee lachen – maar ik snapte ook meteen dat dat niet voor iedereen geldt.

Zeer specifiek voor mijn type kanker was het inzicht dat mannen ongelooflijk veel schroom vertonen om te praten over dingen die zich ‘onder de gordel’ afspelen. Het gebrek aan informatie over nazorg is onvoorstelbaar. Als je dan ook nog eens op zoek moet zonder de dingen te durven benoemen, wordt het heel moeilijk.

Als dokter stond ik zeer open voor gesprekken over seksuele kwesties. Ik begreep het niet altijd goed als patiënten er niet met mij over praatten. Maar toen ik zelf te maken kreeg met prostaatkanker, ging ik pas echt beseffen in welke gênante situaties je dan verzeilt.”

Deze voordracht staat open voor zowel mensen met kanker als naasten. Reserveer je plaatsje via de link hieronder.


Deze activiteit is geannuleerd.
Wil je graag op de wachtlijst?
Mail ons: info@majinhuis.org
Dit heeft zeker zin, want vaak komen er plaatsen weer vrij.