’t Zweet van de Week – deel 2

Sarah Soenen begeleidt een workout voor een kleine groep mensen die nog in behandeling zijn. In een reeks van 5 sessies doet Sarah met de deelnemers fysieke oefeningen voor de conditie, voor de arm- en beenspieren en voor de buik- en rugspieren.

Sarah is kinesitherapeute binnen de oncologische revalidatie. Ze houdt bij deze workout vanzelfsprekend rekening met het niveau van de deelnemers en hun mogelijkheden.

In 2023 organiseren we ook een reeks voor mensen die nog in behandeling zijn.

Waarom is deze workout een meerwaarde? Volgens de laatste beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad is het belangrijk om naast conditietraining (minstens 150 minuten per week aan matige intensiviteit) ook nog minstens tweemaal per week spier- en botversterkende oefeningen te doen, voor de iets oudere populatie gecombineerd met balansoefeningen.

Aangezien deze workout start om 13u, adviseren we om een licht middagmaal te nemen.

Als je deelneemt aan deze sessie, is het de bedoeling dat je ook deelneemt aan de vier andere sessies. Die vinden plaats op 16 september, 14 oktober, 28 oktober en 10 november. Deelname kost €5 per sessie, dus €25 in totaal. Inschrijven kan via de link onderaan deze pagina.

Met steun van:


Maak hier een afspraak!  Dag en uur
  vr 03.02.23
  13u-14u
  Thema
  't Zweet van de week
  Aantal deelnemers
  6
  Locatie

  Sint-Elisabethplein 7
  9000 Gent


  Het Majin Huis
  Kostprijs
  € 5