Voeding bij/na kanker: individuele begeleiding

Zoek je tijdens of na je kankerbehandeling naar een nieuw voedingsevenwicht? Oncodiëtist Domien Van Dijck ontvangt je in Het Majin Huis graag voor een individuele begeleidingssessie.

Voeding is immers een belangrijke factor tijdens en na een kankertraject. En je voedingsevenwicht kan sterk veranderen door een kankerbehandeling. De meest gehoorde klachten zijn: gebrek aan eetlust, misselijkheid, weerzin voor bepaalde voeding en een veranderde smaak en geur. Voor veel mensen is het zoeken naar wat men kan eten en hoe de maaltijd smakelijk kan worden bereid.

Voeding is geen vorm van therapie bij de behandeling tegen kanker, maar voeding kan de behandeling wel ondersteunen. Optimale voeding verhoogt de immuniteit, waardoor minder infecties optreden. Daarnaast verbetert het de levenskwaliteit, ook na een behandeling. Daardoor kun je een zo comfortabel mogelijk dagelijks leven leiden (uit artikel: Optimale voeding ondersteunt kankerbehandeling, Stichting tegen Kanker).

Tijdens het één-op-ééngesprek zoomt Domien in op je eetgewoonten en reikt hij oplossingen of aanvullingen aan. Op het eind van de sessie bekijkt Domien met jou of er vervolgsessies aangewezen zijn.

Domien werkte zo’n vijf jaar als oncodiëtist in het AZ Maria Middelares.

Eén sessie bij Domien kost €10.

Inschrijven kan via de link onderaan de pagina.

Het Majin Huis kan deze sessies organiseren dankzij de steun van Stichting tegen Kanker en Candras Foundation:


Schrijf je hier in!  Dag en uur
  vr 08.12.23
  10u00 - 11u00
  Thema
  Aantal deelnemers
  1
  Locatie

  Sint-Elisabethplein 7
  9000 Gent


  Het Majin Huis
  Kostprijs
  €10/sessie
  In samenwerking met
  Candras Foundation