Start cursus emotioneel lichaamswerk

Tijdens de cursus emotioneel lichaamswerk volg je bij onze vrijwilligster Kristien 5 sessies met lichamelijke oefeningen. Die oefeningen gericht zijn op bewegen, ademen, gewaarworden, expressie, contact maken en emoties.

 • Bewegen: door te bewegen kunnen spanning en moeheid worden omgezet in doorstroming, warmte, tinteling en ontspanning. Ook komt er dankzij het bewegen energie vrij.
 • Ademen: je gaat bewuster, voller en dieper ademen, waardoor je in contact komt met wat er in je leeft.
 • Gewaarworden: je geeft aandacht aan je binnenwereld, aan wat je letterlijk ‘gewaar wordt’, soms heel fijn en subtiel. Je maakt op een bewuste manier contact met jezelf.
 • Contact maken: je maakt contact met anderen. Je maakt oogcontact, je raakt aan, je wordt aangeraakt en je maakt contact door te verwoorden op deelmomenten.
 • Emoties: blij, bedroefd, bang en boos voel je, ontvang je en uit je. Op sommige emoties zit weerstand, op andere minder. Op voelen, ontvangen en uiten kan ook weerstand zitten. Ook je weerstand mag er zijn.

Je gebruikt de mogelijkheden van je lichaam en houdt rekening met de beperkingen. Je hoeft zeker geen sporter te zijn of een lenig lichaam te hebben. En je bent welkom met of zonder ervaring in emotioneel lichaamswerk. Voorafgaand aan deze cursus organiseren we twee keer een kennismaking met emotioneel lichaamswerk, op 21 september en 30 september. Je hoeft niet beide sessies te volgen om aan de cursus deel te nemen. We raden wel aan om deel te nemen aan één kennismaking.  Zo weet je beter wat je tijdens de cursus kan verwachten. De cursus zelf bestaat uit 5 sessies (op 7 oktober, 4 november, 18 november, 2 december en 16 december, telkens van 14u tot 16u). Onze professionele vrijwilligster Kristien werkt die af met een vaste groep. Voor die cursus betaal je één keer €25. Inschrijven voor de cursus kan via de link hieronder. Nog instappen als de cursus al van start is gegaan, kan niet.


Maak hier een afspraak!  Dag en uur
  do 07.10.21
  14u00-16u00 en op 4/11, 18/11, 2/12 en 16/12
  Thema
  Emotioneel lichaamswerk
  Aantal deelnemers
  5
  Locatie

  Sint-Elisabethplein 7
  9000 Gent


  Het Majin Huis
  Kostprijs
  €25 voor 5 sessies