Lichaamswerk – kennismakingssessie 1

Bij deze gratis kennismaking kun je vrijblijvend komen proeven van emotioneel lichaamswerk en ondervinden of een cursus van vijf sessies iets voor jou kan zijn. Je maakt ook kennis met de begeleiding en kunt al je vragen stellen. Bij emotioneel lichaamswerk volg je een aantal sessies met lichamelijke oefeningen die gericht zijn op bewegen, ademen, gewaarworden, expressie, contact maken en emotie:

 • Bewegen: door te bewegen kunnen spanning en moeheid worden omgezet in doorstroming, warmte, tinteling en ontspanning. Ook komt er dankzij het bewegen energie vrij.
 • Ademen: je gaat bewuster, voller en dieper ademen, waardoor je in contact komt met wat er in je leeft.
 • Gewaarworden: je geeft aandacht aan je binnenwereld, aan wat je letterlijk ‘gewaar wordt’, soms heel fijn en subtiel. Je maakt op een bewuste manier contact met jezelf.
 • Contact maken: je maakt contact met anderen. Je maakt oogcontact, je raakt aan, je wordt aangeraakt en je maakt contact door te verwoorden op deelmomenten.
 • Emoties: blij, bedroefd, bang en boos voel je, ontvang je en uit je. Op sommige emoties zit weerstand, op andere minder. Op voelen, ontvangen en uiten kan ook weerstand zitten. Ook je weerstand mag er zijn.

Bij emotioneel lichaamswerk gebruik je de mogelijkheden van je lichaam en houden we ook rekening met de beperkingen ervan. Je hoeft zeker geen sporter te zijn of een lenig lichaam te hebben. En je bent welkom met of zonder ervaring in emotioneel lichaamswerk.

We organiseren deze kennismaking ook nog een tweede keer, op 30 september. Je hoeft niet beide sessies te volgen om aan de cursus deel te nemen. We raden wel aan om deel te nemen aan één kennismaking.  Zo weet je beter wat je tijdens de cursus kan verwachten.

De cursus zelf bestaat uit 5 sessies (op 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november en 2 december). Onze professionele vrijwilligster Kristien werkt die af met een vaste groep. Voor die cursus betaal je één keer €25. Inschrijven voor de cursus kan via deze link. Inschrijven voor de kennismakingssessie van 21 september kan via de link hieronder.


Schrijf je hier in!  Dag en uur
  di 21.09.21
  14u00-16u00
  Thema
  Craniosacrale therapie
  Aantal deelnemers
  6
  Locatie

  Sint-Elisabethplein 7
  9000 Gent


  Het Majin Huis
  Kostprijs
  Gratis