‘De Lange Tocht’ – Kankeronderzoeker Johan Swinnen vertelt

Kankeronderzoeker Johan Swinnen
Kankeronderzoeker Johan Swinnen (Foto door Raf Lehaen)

Op uitnodiging van Het Majin Huis komt kankeronderzoeker Johan Swinnen op dinsdag 21 maart 2023 naar Gent. Hij zal vertellen over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een jongeman met een kankerervaring.

De ziekte waarnaar hij al zo veel onderzoek deed, kwam voor Johan twaalf jaar geleden plots heel dichtbij. Bij zijn zoon Pieter werd toen een hersentumor vastgesteld. Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde, liep Johan in 2017 van Leuven naar Compostela. In zijn rugzak staken meer dan 800 brieven van en voor mensen met kanker, ‘Post voor Compostela’. Daarmee bracht hij een boodschap van hoop en stak hij vele mensen een hart onder de riem.

Kankeronderzoeker Johan Swinnen tijdens een van zijn looptochten.In 2019 ondernam Johan een nieuwe looptocht, ‘Beeldje bij beeldje’. Daarmee creëerde hij een groot symbool van verbondenheid.

Tijdens de coronaperiode startte Johan de actie ‘Hou(t) me vast’. Daarmee wil hij mensen met een kankerervaring en hun naasten wat houvast wil geven.

Johan komt over dit alles vertellen. Aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt hij ons mee op zijn looptochten. Hij geeft ook uitleg over kanker, kankerpreventie en -behandeling. Met zijn voordracht wil Johan inspireren en hoop brengen.

Omdat we voor deze avond meer geïnteresseerden verwachten dan we in onze grote zaal kunnen ontvangen, wijken we uit naar lokaal dienstencentrum Ten Hove. Dat ligt op amper twee minuten stappen van Het Majin Huis.

De lezing start om 19u. Het einde is voorzien rond 21u. Er is een pauze.

Qua toegangsprijs hanteren we een vrije bijdrage. Wel vragen we om vooraf in te schrijven. Dat kan via de link onderaan deze pagina.

Wil je vooraf al wat lezen over de initiatieven van Johan, dan kan dat hier: www.delangetocht.be


Schrijf je hier in!  Dag en uur
  di 21.03.23
  19u-21u
  Thema
  Infomoment
  Aantal deelnemers
  50
  Locatie

  Begijnhofdries 15
  9000 Gent


  Lokaal dienstencentrum Ten Hove
  Kostprijs
  Vrije bijdrage aan de ingang
  In samenwerking met
  Lokaal dienstencentrum Ten Hove